Sika Magyarországi referenciái

Sika lőttbeton rendszer az M6-os autópálya alagútjaiban

Az M6-os autópálya alagútjainak építésénél a Sika lőttbeton technológiáját alkalmazták

Olyan különleges szerkezetek, amelyek egy alagútépítésben előfordulnak, kiemelt figyelmet követelnek meg. Magyarországon és a világban a Sika egyedülálló referenciákkal rendelkezik ezek megvalósításában. Az alagútépítés lőtt-, transzport-, és előregyártott betonjai nem nélkülözhetik a Sika termékeit.

Betontechnologiai anyagaink

Sika megoldások a Puskás Ferenc Stadionban

Más kiemelt beruházásokhoz hasonlóan (pl.: Groupama Aréna, Telekom Székház) a Puskás Ferenc Stadionban is számtalan helyen találkozhatunk a cég prémium megoldásaival, a Sika szakembereinek munkájával.

Az alkalmazott monolit vasbeton szerkezeteknél megközelítőleg 600 tonna Sika Viscocrete beton adalékszer biztosította a betonokkal szemben támasztott műszaki követelményeknek való megfelelést. A homlokzati ornamentika betonelemei pedig a Sika Control zsugorodáscsökkentő betonadalékszerrel készültek. A kültéri és nagyobb terhelésnek kitett szerkezetek fugáit, több mint 40.000 méter hosszan a Sikaflex tartósan rugalmas tömítőanyagok alkalmazásával alakították ki, amely termékcsalád már több mint 50 éve bizonyítja megbízhatóságát. A stadion kivitelezése során összesen több mint 80.000 m2 területen alkalmaztak Sikafloor műgyanta bevonati rendszereket úgy, mint a fő kerengő helyeken, a vizesblokkokban és a lépcsőházakban. A speciális bevonatok az esztétikus megjelenésen felül biztosítják a vasbeton szerkezetek védelmét, kopásállóak és könnyen takaríthatóak.

Bázis bevonatok

Sika megoldások a Telekom és T-Systems közös székházában

Az olyan kiemelt beruházások is, mint a Telekom és a T-Systems közös székháza számtalan helyen tartalmazza a Sika megbízható megoldásait, szakembereinek munkáját.

Az alkalmazott monolit betonok részben a Sika Viscocrete beton adalékszer-család biztosította lehetőségeket kihasználva készült. A kültéri és nagyobb terhelésnek kitett szerkezetek fugáit a Sikaflex tartósan rugalmas tömítőanyagainak alkalmazásával alakították ki.

Az épület átriumos részében beépítésre került strukturális üvegszerkezetek ragasztása a Sikasil SG termékek alkalmazásával került megvalósításra. A több mint 40.000 m² területű mélygarázs közbenső födémeire rugalmas, 0,3 mm vastagságú dinamikus repedésáthidaló képességgel rendelkező, OS11b besorolású Sika CarDeck Elastic, míg a pince szintre OS8 besorolású Sika CarDeck Statik műgyanta burkolatot választott a beruházó és az építő. A speciálisan parkolóházakban alkalmazott bevonatok az esztétikus megjelenésükön felül biztosítják a vasbeton szerkezetek védelmét, kopásállóak és könnyen takaríthatóak.

Tömitő és ragasztóanyagok

Ipari léptékű padlómegoldás a kecskeméti Mercedes gyárban

A világszerte meghatározó jelentősségű gépjárműgyártás képviselői az egyes országok GDP-jének legfőbb mozgatói. Igy van ez a hazai GDP esetében is, ezek közül is kiemelkedik a Kecskeméten található Mercedes-Benz Manufacturing Hungary kft., vagyis a 2012 óta évente több százezer autót előállító Mercedes-Benz gyár. Az óriási létesítmény 441 hektáron terül el, melyből a gyártási terület 310 000 m2. Ebből a hatalmas területből az új fejlesztések során 52.000 m2-en Sikafloor padló burkulati rendszer került telepítésre.

Betonjavító anyagok

Sika tetőszigetelő lemez az esztergomi Suzuki gyárban

A 90-es évek eleje óta használt Sikaplan G típusú PVC szigetelőlemez közel 30 év elteltével is tökéletes állapotban van. A tetőszigetelési rendszer az esztergomi Suzuki-gyárban közel harminc éve teszi lehetővé a nagyüzemű autógyártást mintegy 200 ezer négyzetméteren. A Sika hazánkban eredetileg műanyaglemezes rendszerekből álló, majd kenhető szigeteléssel bővülő termékkínálatát idén bitumenes szigeteléssel tette teljessé.

Az esztergomi gyárban 1991 és 1992 között készült el 200 ezer négyzetméternyi tetőfelület Sikaplan 12 G típusú PVC szigetelőlemezzel, amely közel 30 év elteltével is tökéletes állapotban van. Külön érdekesség, hogy az akkor használt tetőszigetelő lemez vastagsága csupán 1,2 mm volt, – mely azóta már nem is elérhető a hazai piacon – a lemez azonban így is mindmáig tökéletesen ellátja feladatát.

Tetőszigetelő és tetőjavító anyagok